Me

Mijn naam is Loek van den Ouweland, software developer en trainer met 23 jaar beroepservaring. Ik ontwerp en ontwikkel digitale applicaties voor vele grote bedrijven in Duitsland, Nederland en Belgie. Op dit moment bouw ik HoloLens apps voor de Microsoft Mixed Reality Studio in Berlijn.


Het uitwisselen van kennis en code beschouw ik als een essentieel onderdeel van een levendige en volwassen arbeitscultuur. Daarom hou ik lezingen op conferenties, publiceer ik op Internet en leer ik professionals hoe ze apps kunnen maken met Python, XAML en C#. Ook als mede-oprichter www.extensionmethod.net, de grootste online database van extension methods is het mijn doel om kennis te verspreiden. Ik organiseer de meetup App development for everyone, waar mensen zonder voorgaande programmeerkennis leren cross platform apps met Xamarin and Visual Studio te maken.

Bij het ontwikkelen van software staat een perfecte user experience centraal, omdat ik overtuigd ben dat digitale applicaties die intuïtief en comfortabel te bedienen zijn, vaker gebruikt worden en uiteindelijk overleven in de markt.

My latest software engineering video tutorial: Writing discoverable unit tests in python

Bekijk meer software engineering videos op mijn youtube channel

Ik heb de afgelopen 23 jaar met plezier gewerkt voor:

6wunderkinder Atos Origin Bavaria DLoG DSM Interpolis Microsoft NXP Philips2 Sioux Via VNU